БИБЛИОТЕКА ТРЕБИЊЕ ОРГАНИЗУЈЕ ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА ЛЕГАТА ЈОВАНА ДУЧИЋА

Народна библиотека Требиње поводом дана рођења нашег великана организује Дан отворених врата легата Јована Дучића у петак, 17. фебруара. Грађани ће имати прилику да, у времену од 10.00 до 17.00 часова, погледају дио Дучићевог наслијеђа које се чува у легату. У Дучићевој библиотеци се налазе књиге на 12 језика, писма, дипломе, часописи и други лични предмети овог значајног српског писца.

Дан отворених врата је јединствена прилика за све заинтересоване грађане да се упознају са овом драгоцјеном збирком, која представља богатство културе и историје. Позивамо све грађане да дођу и истраже легат Јована Дучића.

Народни пјесник и дипломата Јован Дучић рођен је у Требињу 1871. године. Сматра се једним од најзначајнијих српских пјесника и књижевника 20. вијека. Његов легат садржи око 5.600 књига, рукописа, писама, фотографија и других личних предмета. Ово је једна од најважнијих збирки књига и докумената у региону, која свједочи о животу и дјелу једног од најзначајнијих српских пјесника. Легат се чува у Народној библиотеци Требиње.

За све додатне информације, посјетите bibliotekatrebinje.org или контактирајте Народну библиотеку Требиње на телефон 059/271-920.