Требињска библиотека проглашена за најбољу у Републици Српској

Народна библиотека Требиње добитник је награде „Ђорђе Пејановић“, као најбоља библиотека у Републици Српској у 2021. години.

Одлуку о награди донијела је Управа Друштва библиотекара Републике Српске, а биће уручена на свечаној скупштини  Друштва 10. јуна у Вишеграду.

Директор Народне библиотеке Требиње Милосава Супић-Вуковић је истакла је захвалност онима који су препознали  знање, рад, труд, ентузијазам и кративност запослених у овој културној установи.

„За нас је свака година успјешна. У континуитету постижемо добре и запажене резултате, што нам, између осталих, потврђују и библиотеке из региона  које желе са нама сарадању“, истакла је Супић-Вуковић и додала да им је ипак најдража похвала суграђана.

Она је подсјетила да је у прошлој години учлањен рекордан број корисника, набављено више хиљада књига, да су успоставили сарадњу са највишим установама културе у Републици Српској и Србији гдје је организована изложба „блага“ из Легата Јована Дучића, имали најпосјећеније књижевне вечери у граду, угостили око 1.000 предшколаца и основаца, те ушли у више школа како би ученицима говорили о значају читања и  улози библиотеке у њиховом развоју….

„Купили смо и скенер за дигитализацију књижне грађе какав има још само једна библиотека у Републици Српској, у опрему просторија уложили 30.000 КМ властитих средстава, обновили информатичку опрему, те радили на реализацији других активности на добробит и запослених и корисника“, каже Супић- Вуковић и напомиње да имају амбициозне планове и за ову годину.