Представници амбасаде САД-а у посјети требињској библиотеци и Америчком кутку

Народну библиотеку Требиње и Амерички кутак који дјелује при овој установи данас је посјетила Дебора Менути, замјеница шефа мисије у Амбасади САД-а у Босни и Херцеговини. Она је заједно са својим сарадницима обишла одјељења требињске библиотеке, посебно она која су прије двије године у потпуности опремљена новим полицама и намјештајем захваљујући донацији организације Ју-Ес-Еид /USAID. Затим се упознала са легатом Јована Дучића, одјељењем на које смо сви јако поносни.

Госпођа Менути је обишла просторије Америчког кутка и на састанку са директорицом требињске библиотеке, Милосавом Супић-Вуковић и координатором Америчког кутка, Аном Влатковић разговарала je о реализованим активностима, досадашњој и будућој сарадњи, те свим изазовима које је овим институцијама донијела пандемија вируса корона. Она је изразила спремност амбасаде да подржи рад требињске библиотеке и Америчког кутка и у будућности.

Дебора Менути је преузела дужност коју тренутно обавља у амбасади САД-а 20. августа текуће године. Откако је почела радити у Министарству вањских послова 1993. године, службовала је у Москви у Русији, Атини у Грчкој, те у Сеулу у Јужној Кореји. Ово је њена прва службена посјета Требињу.