Предавање др Ранка Рајовића у Народној библиотеци Требиње

У Народној библиотеци Требиње у четвртак, 12. августа, др Ранко Рајовић одржаће предавање из области развоја и васпитања дјеце, те говорити о реформи образовања у Републици Српској.

Предавање почиње у 20 часова а одржаће се у башти библиотеке.

Рајовић је један од најпознатијих стручњака у области развоја и васпитања дјеце, чији се програм учења „Никола Тесла центар“ примјењује у 20 држава.

На предавању ће бити ријечи и о раном подстицању дјечије интелигенције,  методама рада са малишанима, улози школе у њиховом развоју…

Ранко Рајовић је специјалиста интерне медицине, магистар неурофизиологије и доктор спортских наука. Сарадник је УНИЦЕФ-а за рану едукацију и гостујући предавач на факултетима у неколико држава. Оснивач је Менсе Србије, а иницијатор је и један од оснивача Менсе Словеније, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Предсједник Менсе Србије у два мандата, дугогодишњи члан Борда директора свјетске Менсе (2000 – 2010) и предсједник Комитета за даровиту дјецу свјетске Менсе (2010 – 2012). На конгресу Менсе Интернационал, одржаном на Новом Зеланду крајем октобра 2010. именован је за предсједника Комитета свјетске Менсе за даровиту дјецу. Ова почаст је услиједила послије његовог вишегодишњег бављења даровитом дјецом и програмима у вези са даровитошћу најмлађих. У 2015. години добио је признање међународне Менсе (MERF – Mensa education and research foundation) за интелектуални допринос друштву. Ради на педагошком факултету у Копру у Словенији.

Др Рајовић је и члан експертског тима Владе Републике Српске за реформу образовања у Српској.