Промоција романа „Мулат албино комарац“ Стеве Грабовца

У сриједу, 5. фебруара, с почетком од 19:00, у Народној библиотеци Требиње одржаће се промоција романа „Мулат албино комарац“ Стеве Грабовца, који је ове године завршио у најужем избору за НИН-ову награду.

Беким Сејрановић је у рецензији овог романа написао сљедеће: „Роман Стеве Грабовца ‘Мулат албино комарац’ свједочанство је о једној изгубљеној генерацији. На самом почетку, у дјетињству, та генерација пред собом као да има, бар се тако може чинити онима који су у то вјеровали, неку будућност, но умјесто тога, слиједи ратна апокалипса, упропаштене тинејџерске године, а потом, кад дође некакав мир, слиједи живот без наде у постапокалиптичном, постратном, дистопијском друштву које данас сви тако добро познајемо. “Мулат албино комарац” једна је од многих приповијести о прошлости коју би најрадије сви заборавили. Ради се о изузетно читљивом, али и тужном штиву, писаном искреним и једноставним језиком, без задршке и без икакве назнаке политизирања. Стево Грабовац написао је роман који ће се читати и дуго памтити.“

О књизи ће говорити Стево Грабовац, аутор романа, и Борис Максимовић, издавач, који ће том приликом публици представити и нека од осталих издања издавачке куће Имприматур.

Радујемо се вашем доласку!