ТРЕБИЊСКА БИБЛИОТЕКА уприличила дружење са најактивнијим члановима

Требињска Народна библиотека је и ове године организовала дружење са суграђанима који су током протекле године били најактивнији читаоци.

Библиотекар Славица Мркоња је истакла да је ово дружење добродошло јер се људи упознају и размјењују искуства у пријатној и опуштеној атмосфери, напомињући да је један број њих одустан из Требиња због чега нису могли да присуствују.

“Ово је прилика да чујемо жеље наших суграђана, које наслове би вољели да читају, које активности додатне да уведемо. Ми се трудимо да испунимо њихове жеље и надамо се да у томе и успијевамо”, истакла је Мркоња.

Она је додала да је претходне године набављен велики број нових, актуелних наслова, те најавила да ће већ сљедеће седмице стићи нове књиге.

Један од највјернијих читалаца Народне библиотеке Требиње Изолда Капор истакла је да јој је веома драго што је позвана на ово дружење и да је ово потврда да Народна библиотека уважава своје чланове.

“Увијек ми је пријатно доћи у библиотеку, јер вас дочекају љубазни и насмијани библиотекари.  Љубав према читању се ствара вјероватно из колијевке и волим сву литературу. Тренутно читам криминалистичке романе, а највише ми се свиђају руски писци. Овакво дружење је корисно за све нас и искорак је за библиотеку, али и читаоце. Мислим да је то и освјежење за библиотеку да окупи своје читаоце“, рекла је Капорова.

Жељко Парежанин је дугогодишњи члан библиотеке и воли да чита и домаће и стране ауторе.

“Једноставно, волим читати и у мени је то усађено од малих ногу. Радим на релеју и горе смо по седам дана и изоловани смо, тако да имам времена да читам“, казао је Парежанин.

У библиотеци истичу да је прошле године значајно повећан број и корисника и посјета.

Народна библиотека има преко 70.000 наслова.