Градоначелник Требиња у улози библиотекара (Фото)

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић одушевио је данас бројне чланове Народне билиотеке у овом граду након што их је, у улози библиотекара, услужио траженим насловима.

Ћурић је, поводом Свјетског дана књиге, током 60 минута био у улози библиотекара и, осим тражених књига, искористио је прилику и да разговара са суграђанима и са њима размјени мишљење о бројним питања из области културе.

„Радује ме што су ме позвали да будем библиотекар. Ово је једна лијепа иницијатива и надам се да ће постати традиционална“, рекао је Ћурић.

Он је казао да је посао библиотекара, иако на први поглед изгледа лак, веома захтјеван, јер сваком читаоцу треба прићи на својствен начин и тако га убиједити да поново дође и позајми нову књигу.

„Посебно ми је драго што сам у Народној библиотеци увидио да је ријеч о радној атмосфери, да су радници колегијални и да је из мјесеца у мјесец све већи број нових квалитетних догађаја у овој установи“, навео је Ћурић.

Ћурић је казао да је посебно поносан што Народна библиотека има више од 2.000 чланова, те што се све већа пажња посвећује дјеци, која на тај начин стичу навику да читају и буду редовни посјетиоци ове установе.

Посјету библиотеци требињски градоначелник искористио је и да обиђе легат Јована Дучића и читаоницу, у којој свакодневно бораве ученици и студенти, гдје се спремају за школу, односно за предиспитне и испитне обавезе.

Директор Народне Библиотеке Милосава Супић Вуковић захвалила се Ћурићу и Градској управи на подршци коју пружају овој установи.

Она је казала да је Градска управа одговорила на сваку иницијативу и захтјев Народне библиотеке и да ова врста сарадње треба да буде примјер свим локалним заједницама у Републици Српској.

„Ова једносатна акција је симболична порука да градоначелник и Градска управа подржавају рад културних установа и културу уопште. То је веома важно за све Требињце и оне који посјећују наш град“, рекла је Супићева.

Према њеним ријечима, Народна библиотека је набавила нове наслове, док су бројни грађани поводом Свјетког дана књиге донирали књиге овој установи.

„У посљедњих неколико дана смо у значајном дијелу обновили инвентар библиотеке из донаториских средстава. У наредном периоду ћемо се, као и до сада, трудити да набављамо нове наслове и обогаћујемо фонд књига“, навела је Супићева.

Требињска Народна библиотека је у посљедњих осам мјесеци организовала читав низ значајних догађаја, обновила инвентар, набавила нове књиге и уредила простор испред зграде у којој се налази.