Народна библиотека Требиње организује вече са Марком Шелићем – МАРЧЕЛОМ

Народна библиотека Требиње 23. маја 2019. године организује књижевно вече познатог музичара и књижевника Марка Шелића Марчела.

Дружење са Марчелом почиње у 19 часова у дворишту библиотеке /у башти угоститељског објекта „Башта 74“/, након чега ће бити уприличено дружење и потписиваје књига.

Марчело је посебно популаран међу младима.

Марко Шелић је српски репер и аутор. Рођен је 22. јануара 1983. године у Параћину, а живи и ради у Београду. Широј јавности и музичкој реп сцени познатији је под псеудонимом Марчело.

Марчелова заљубљеност у писање у било којем облику, очитава се и у три написана романа као и неколико збирки кратких прича.

Први роман под називом „Заједно сами“ издао је 2008. године. Роман истражује како човјек долази до спознаје смисла о животу, на хумористичан и помало мрачан начин. Марчело у овом дјелу открива како изгледа његова визија раја и пакла, те поручује да је једини начин да дођемо до истине тако сто ћемо смисао пронаћи унутар нас самих.

Своју каријеру као аутор наставља издавањем збирке кратких прича под називом „О људима, псима и мишима“.

Други роман објављује под називом „Малтерего“. Роман је замишљен као трилогија, а њен први дио објављен је 2012. године под насловом „Малтерего, књига прва: Рубикова столица“.

Други дио романа излази 2017. године под називом „Малтерего, књига друга: Хигијена несећања“.

Марко Шелић је између романа првог и другог дијела трилогије издао још једну књигу, заједно са истоименим албумом „Напет Шоу“, 2014. године. Kњига је збирка кратких есеја посвећених расветљавању значења пјесама са албума, текстова пјесама и слика насталих за вријеме стваралачког процеса.

Осим романа и кратких прича, написао је бројне чланке и колумне за разне новине, међу којима су и Хупер и Политика.