Народна библиотека добиће изложбени простор на отвореном

Двориште Народне библиотеке у Требињу ускоро ће добити нови изглед. У плану је да неискоришћени простор буде претворен у својеврсну галерију, гдје ће се током љетних мјесеци организовати промоције и изложбе, чиме ће наш град добити још један изложбени простор на отвореном.

Студенти Академије ликовне умјетности су почели са осликавањем мурала у двориштту ове установе, а након овог посла приступиће се пополочавању и уређењу дворишта.

Према ријечима директорице Народне библиотеке Милосаве Супић Вуковић, циљ је да то буде изложбени простор за разне манифестације, посебно у вријеме одржавања Требињског културног љета.

Студент Академије Бранислав Станишић каже да у је задовољство што данас осликава мурал у дворишту Народне библиотеке у Требињу. Истиче да му је у овом послу најбититнија сарадња са колегама, како би простор дворишта библиотеке уљепшали зидним сликарством на најбољи начин.

Милосава Супић Вуковић  је подсјетила да је  Народна библиотета у посљедње вријеме покренула више пројеката –  у току је школа фима, а ускоро и школа информатике и Photoshopa.

Извор: Радио Требиње