Дан библиотекара – Народна библиотека уручила 400 књига КПЗ-у и наградила прве посјетиоце

ТРЕБИЊЕ │ Народна библиотека из Требиња поклонила је данас око 400 књига Казнено-поправном заводу у овом граду поводом Дана библиотекара Републике Српске, рекла је Срни директор ове установе Милосава Супић Вуковић.

Супићева је истакла да је ријеч о књигама различитог књижевног жандра, те да је ово акција коју су и раније реализовали поводом Дана библиотекара.

„Сваке године се потрудимо да обезбиједимо одређене поклоне поводом Дана библиотекара. Тако ћемо да радимо и убудуће да бисмо што више Требињаца подстакли да узимају и читају књиге“, навела је Супићева.

Истим поводом данас је са комплетом књига награђен први посјетилац библиотеке, а пригодним поклонима награђени су основци који су данас посјетили ову установу.

„За два ученика средњих школа који су нас данас први посјетили обезбиједили смо двије бесплатне годишње чланске карте“, навела је Супићева.

Она је позвала све заинтересоване грађане да посјете Народну библиотеку и да се упознају о књижном Фонду којим располаже и осталим услугама које пружа ова установа.

„И данашњи поклони су само су један мали знак пажње према нашим драгим корисницима, вјерујући да ће их из дана у дан бити све више“, додала је Супићева.

У Народној библиотеци је у посљедњих мјесец дана покренут цијели низ нових активности на одушевљење све већег броја корисника услуга ове установе, али и других Требињаца.

У протеклом периоду, између осталог, организован је бесплатан курс информатике за ученике основних школа из руралног подручја, те литерарни конкурс поводом 100 година од ослобођења Требиња у Првом свјетском рату.