Народна библиотека расписала литерарни конкурс поводом 100 година од ослобођења Требиња

Требињска Народна библиотека расписала је литерарни конкурс за ученике средњих школа са подручја овог града поводом предстојећег обиљежавања стотину година од ослобођења Требиња у Првом свјетском рату.

Конкурс је отворен до 2. новембра, а теме су – „Памтимо прошлост да бисмо градили будућност“, „Хоће ли слобода умети да пева као што су сужњи певали о њој“ /Бранко Миљковић, „Поезију ће сви писати“/ и „Ми смо твоје трубе победе, и вали. Твог огњеног мора и сунчаних река: Ми смо, добра мајко, они што су дали. Свагда капљу крви за кап твога млека“ /Јован Дучић, „Аве Сербиа“/.

Радове у форми кратке приче, есеја и лирске пјесме заинтересовани ученици треба да пошаљу на адресу Јавна установа Народна библиотека Требиње, Његошева бб, 89101 Требиње или да их донесу у просторије Библиотеке, са назнаком „За конкурс“.

Радови је потребно потписати шифром, чије рјешење са личним подацима, адресом, бројем телефона и и-мејл адресом треба послати у посебној коверти која се прилаже уз рад.

Проглашење добитника и уручење новчаних награда биће одржано 10. новембра, уз пригодан програм у просторијама Библиотеке.

Град Требиње 13. новембра обиљежава Дан ослобођења Требиња у Првом свјетском рату.