Библиотекари из источне Херцеговине упознати са радом на Википедији

У Народној библиотеци у Требињу је одржана радионица у оквиру пројекта „Вики-библиотекар“ у Републици Српској“, намијењена библиотекарима источне Херцеговине, како би се упознали са основама рада на Википедији.

Према ријечима Љубише Маленице, главног координатора „Викимедијине“ заједнице у Републици Српској, под основама рада се подразумијева упознавање са најмасовнијим принципима, правилима и алатима који се користе да би се направио чланак на Википедији на српском језику.

„Након ове радионице библиотекари ће моћи да праве нове чланке када уоче да тај чланак не постоји, моћи ће да уређују чланке који већ постоје кроз структуру писања текстова, постављање фус нота и другим техничким стварима“, Маленица.

Он је додао да се кроз овакве радионице жели омогућити библиотекарима постављање богатијег, информативнијег и квалитетнијег садржаја на највећој свјетској слободној енциклопедији.

На радионици су присуствовали и библиотекари са матичног подручја библиотеке Требиње.

„Вики-библиотекар” је „Глам пројекат“ који је покренула “Викимедијина” заједница Републике Српске у сарадњи са мрежом библиотека са подручја Српске.

До сада је овај пројекат презентован у Источном Сарајеву, а након Требиња презентација ће бити приређена и у Зворнику и Бањалуци.