Народна библиотека Требиње у четвртак, 6. јуна организује промоцију кувара СЛАСНА АВАНТУРА КРОЗ ЧЕТИРИ ГОДИШЊА ДОБА аутора др Вељка Мијушковића

Ријеч је о збирци рецепата подијељених у четири поглавља – четири годишња доба. Свако поглавље садржи око 50 рецепата. Збирка представља личну селекцију јела из националне и међународне кухиње. Обухвата слатка и слана јела, нутриционистички избалансирана, данас модерна јела, као и традиционалне, неодољиве гурманлуке, тзв. енергетске бомбе. За свако годишње доба дата је селекција јела која типично за њих везујемо, уз посебне идеје за сервирање. Издање садржи око 200 фотографија у колору.

Аутор је креатор садржаја и менаџер инстаграм фоод блог бренда у домену micro-influencing-a mijus.co.

Др Вељко М. Мијушковић професор је  на Економском факултету Универзитета у Београду. Добитник је великог броја домаћих и међународних стипендија, признања и престижних награда за постигнуте успјехе и остварења. (Ко)аутор је пет стручних књига (уџбеника/монографија),више од стотину научно-истраживачких радова објављених у реномираним домаћим и међународним часописима и зборницима радова са конференција. Предавач је и преводилац за енглески и шпански језик. Аутор је романа „Пре него ђаво дође по своје“.

Промоција ће се одржати у просторијама библиотеке са почетком у 18 часова.