Промоција новог романа Мирјане Бобић Мојсиловић у Народној библиотеци Требиње

У Организацији Народне библиотеке Требиње 21. јула (петак) у 19.30 одржаће се промоција новог романа Мирјане Бобић Мојсиловић “Сазвежђе свитаца”.

Роман „Сазвежђе свитаца“ је прича о искупљењу и људима које може спасти једино љубав.

Животне приче шесторо јунака овог романа испреплешће се и заувијек промијенити за седамдесет два судбоносна сата. Приморани да погледају животу у очи, мораће или да га пригрле или да заувијек остану осујећени у својим тежњама. Сазвежђе свитаца је збирка меланхолије, наде и бурних осјећања, која ће вас загрлити чврсто и неће вас пуштати док вам не измами сузу, носталгију, тугу, широк осмијех и уздах олакшања. Мирјана Бобић Мојсиловић никада раније није писала овако богатим потезима пера.

Мирјана Бобић Мојсиловић је рођена 29. јуна 1959. године у Београду. Након Прве београдске гимназије уписала је Факултет политичких наука у Београду, смјер новинарство, гдје је дипломирала. Новинарством се бави од 1979. године кад је постала сарадник „Омладинских новина“ и „Дуге“.

Била је уредник у часопису „Интервју“, а затим уредник-аутор у „Дуги“. Писала је за НИН, Младину, Данас, Ослобођење, Недељу, Политику, ТВ ревију, Став, Демократију и многе друге. Радила је више емисија на телевизији као што су „Ово вас још нисам питала“ (ТВ Б92), „Погоди ко долази на вечеру“ коју се емитовала на Телевизији Enter.

Мирјана је колумнисткиња у Вечерњим новостима. Њена колумна носи назив „Срце под притиском“.

Објавила је романе Дневник српске домаћице (2000), Happy End (2002), Мајке ми, бајка (2003), Оно све што знаш о мени (2005), Твој сам (2006), Срце моје (2007), Азбука мог живота (2008), Глад (2009), Господин погрешни (2010), Тражи ме (2012), Твој анђео чувар (2016), кратке приче Баба, немој ништа да ме питаш (1997) и збирку поезије Обећао си ми (2016).

Ауторка је шест позоришних комада Сузе су О. K., Верица међу шљивама, Позови М ради ужитка, Последња шанса, Погоди ко долази на вечеру, Свлачење, који су извођени у Народном позоришту, Атељеу 212, Kулт Театру, Звездара Театру, Академији 28 и на сцени KЦ „Палилула“.

Дванаест њених наслова објављено је у Француској, Италији, Чешкој, Хрватској, Словенији и Македонији. Ауторка је неколико самосталних изложби слика. Била је један од првих аутора – самосталних издавача у Београду.

Неколико пута је добила награду „Златни бестселер“ и добитница је „Златне значке“ Kултурно-просветне заједнице Србије.

Промоција ће бити одржана у „Башти 74“, поред библиотеке.

Улаз слободан.