Незаборавно вече са Љубивојем Ршумовићем

У Народној библиотеци Требиње вечерас је на радост велике и мале дјеце, приређено дружење са Љубивојем Ршумовићем, познатим књижевником и дјечијим писцем.

Башта Народне библиотеке била је пуна дјеце, али и старије публике који су са осмијехом и аплаузима испратили Ршумовићев наступ.

Ршумовић каже да су дјеца његова тајна успјеха, те да му не дају да остари и да све оно најљепше што је написао посветио је младим људима.

„Заузврат, они ми дарују енергију, своје осмехе и наравно успех, ако то можемо назвати успехом“, рекао је Ршумовић и додао да је вечерас представио пјесме које и иначе рецитује.

Милосава Супић Вуковић, директор Народне библиотеке Требиње истакла ја да ова установа настоји да својим суграђанима пружи најбоље садржаје, како за најмлађе, тако и за најстарије суграђане.

„Ове вечери са Љубивојем Ршумовићем спојили смо и најмлађе и оне мало старије, подједнако сви се радују. По први пут, смо у прилици да не морамо најављивати госта, довољно је рећи Љубивоје Ршумовић“, навела је Супић Вуковић и изразила задовољство због велике заинтересованости требињске публике.

Љубивоје Ршумовић, књижевник и пјесник, дјечији писац, аутор је дјечијих емисија „Фазони и форе“, „Двоглед“, „Хиљаду зашто“ и других. Написао је преко 90 књига, углавном за дјецу, а добитник је бројних награда и признања.

Догађај је организован у оквиру традиционалне манифестације „Требињско културно љето“, а у програму је учествовао и Дјечији хор „Бубамарац“ из Требиња.