У Народној библиотеци у сриједу промоција књиге „Вила са Чакора“

Народна библиотека Требиње у сриједу, 31. маја организује промоцију књиге „Вила са Чакора“ ауторке Неде Ђукић Боројевић.

,,Вила са Чакора” је посвећена мученичком страдању деветнаестогодишње дјевојке Бранке Ђукић, коју су на Чакору 2. септембра 1975. године свирепо убила двојица Албанаца са Космета, покушавајући неуспјешно да је силују.

Ауторка је користећи мноштво извора, свједочења и сјећања написала драмску причу о васојевићкој одиви. Како каже, иако далеко од својих предака Ђукића – Васојевића, нашла је у својој души мјесто да исплаче и оплаче ову страшну чакорску трагедију.

Недељка Неда Ђукић Боројевић рођена је у Великој Сочаници, општина Дервента у Републици Српској. Објавила је прозну трилогију: „Ротква са шећером“, „Вријеме љубави“ и „Медоносна поља“ а убрзо и „Родослов рода Ђукић“, у Великој Сочаници и роман „Тражим те“, те збирке пјесама „Два ока душе“, „Са извора сјећања“ и „У њедрима завичај“. 2021. године објавила је документарни роман о Васојевићима у Великој Сочаници код Дервенте „Бог нам је свједок“ а најновије књижевно остварење је драмска прича „Вила са Чакора“. Члан је Удружења књижевника Србије, Матице Српске, Удружења књижевника Републике Српске и више књижевних клубова и културно-умјетничких друштава у Републици Српској, Србији и Црној Гори.

О књизи ће, поред ауторке Неде Ђукић Боројевић, говорити проф. др Славољуб Ђукић, новинар и публициста Гојко Кнежевић. Гост вечери је гуслар Никола Косовић, члан Гусларског друштва „Лука Вукаловић“ из Требиња.

Промоција ће се одржати у просторијама библиотеке са  почетком у 19 часова.