„Театар, исповијест, кабаре” Стефана Симића одушевио Требињце

  У Народној библиотеци Требиње вечерас је одржано књижевно вече са Стефаном Симићем, књижевником и социологом из Параћина.

  У интерактивном програму под називом „Театар, исповијест, кабаре”, аутор је казивао своје стихове и прозу, прожете хумором и музиком.

  Симић годинама објављује своју поезију и прозу на интернету, као и записе и импресије из свакодневног живота.

  „То су социјално ангажовани текстови, љубавна поезија, проза, друштвено политички коментари…Обрађујем све теме са циљем да се борим за један хумани свијет, јер то нам недостаје, да се ради на међуљудским односима. Трудим се гдје год да дођем, да то буде један прави театар људскости, давања и повезивања и да остану те опште људске поруке“, каже Симић.

  Он истиче да из наступа у наступ, гдје год дође, рекације публике су позитивне, додајући просто ту енергију коју носи са собом, покушава да пренесе људима.

  „Волим отворени кабаре, изводим тесктове уз музику и причам разне приче о љубави, животу, радости, патњи. Неки то виде као мотивациони говор, неки као исповијест. Битна је та енергија која се даје и размјена, гдје осјећам своју публику“, рекао је Симић, који послије Требиња наставља гостовања широм БиХ.

  Специфичним стилом писања и отвореним начином изражавања на наступима привукао је пажњу у Србији и земљама региона, тако да не чуди да је требињска Библиотека била испуњена до посљедњег мјеста.

  Прву књигу “Пустите нас” објавио је 2012. године, другу “Одјеци људског” годину дана касније, трећу “Генерацијама које расту без поезије” 2016, “Рекох… и олакшах душу” 2019. године, “Повратак човеку” 2020. године и ускоро излази шеста „Пркос бесмислу“.

  Радио Требиње