У требињској библиотеци обиљежен Међународни дан поезије и Међународни дан особа са Дауновим синдромом

Поводом Међународног дана поезије, Народну библиотеку Требиње посјетили су предшколци из вртића „Наша радост“ из Горице.

Ово је била дивна прилика да причамо о поезији, рецитујемо, пјевамо, научимо нове пјесмице, али прије свега упознамо библиотеку и Дјечије одјељење.

Будући ђаци прваци добили су своје прве чланске карте библиотеке, неки су позајмили и прве књиге, а ово дружење свима нам је остало у дивном сјећању и  једва чекамо ново дружење и нови сусрет у нашој установи.

 УНЕСКО је 1999. године у Паризу, 21. март прогласила Свјетским даном поезије. Обиљежавање овог дана има за циљ да се кроз пјеснички израз подрже језичка различитост и језици који су угрожени, кроз промоцију читања и писања, објављивања и проучавања  поезије у језичким заједницама широм свијета.

Поводом обиљежавања Међународног дана поезије имали смо и радионицу са члановима удружења „Сунце нам је заједничко“. Читали смо стихове наших и страних аутора, „…боја коже није битна, срећа се из дјеце смије, од главице па до пете срећом зрачи свако дијете. А дијете је дијете, на сваком крају планете“, овим стиховима смо уједно обиљежили и  Међународни дан особа са Дауновим синдромом.