ДИВНО ВЕЧЕ У ТРЕБИЊСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ ЗА МАЛИШАНЕ И ОДРАСЛЕ – Урош Петровић забавио публику

У оквиру Требињског културног љета, Урош Петровић је овај књижевни сусрет почео перформансом, са загонетним причама и предметима, као представљањем своје најновије књиге у башти Народне библиотеке.

Публику је анимирао причама за рјешавање и друштвеним играма, укључујући их у тражење одговора.

Почев од збирки прича – мозгалица и романа у загонеткама до фантастичних приповјести, дјела Уроша Петровића јесу оригиналне пустоловине које награђују читаоце. Размрдавање вијуга, сусрет са чудесним, необичним али и застрашујућим, раскошна машта и особени хумор у његовим књигама, све чешће постају омиљено штиво одраслима.

“Испало је као да намјерно правим неке иновације у књижевности и осталим стварима којима се бавим, мада ништа нисам урадио намјерно, само пишем књиге које ме забављају и какве би волио да су постојале када сам био дијете”, рекао је Петровић.

Урош Петровић је аутор романа фантастике, романа у загонеткама и загонетних прича. Карактеристичан је по иновативном приступу књижевности за дјецу и младе.

Добитник је великог броја награда из области књижевности и фотографије. Објављивао је приче, чланке, пјесме, илустрације и фотографије у већем броју љетописа, дневних новина, часописа и антологија.

Радио Требиње