НА РАДОСТ МАЛИШАНА: Библиотека организује дружење са пјесникињом Соњом Падров Тешановић

У четвртак, 3. марта Народна библиотека Требиње организује дружење дјеце са пјесникињом Соњом Падров Тешановић из Херцег Новог.

Наша гошћа ће најприје посјетити Основну школу „Вук Караџић“ у 15 часова, након чега ће се са малишанима дружити у просторијама библиотеке од 17 часова.

Новљанка Соња Падров Тешановић рођена је 1967. године. Пише поезију и прозу за дјецу. Збирка пјесама за малишане „Како да растем?“ њена је трећа самостална књига, а написала је још и „Мама 00-24“ и „Тај се зачин зове љубав“. Поред тога писала је и за велики број заједничких збирки и зборника. Добитница је више књижевних награда, а чланица је управног одбора и Удружења књижевника за дјецу и младе Црне Горе и још неколико књижевних удружења у Црној Гори и земљама у окружењу, као и Института за дјечију књижевност Београд. Држављанин је Песничке Републике. Њена поезија превођена је на енглески и македонски језик, на њене пјесме је писана музика за дјечије музичке фестивале, а игрокази сценски извођени.

Због велике заинтересованости и ограниченог броја мјеста, молимо посјетиоце да нам се претходно најаве на број телефона 059/271-920.