МАШТА МОЖЕ СВАШТА: Радионица поводом Свјетског дана читања бајки

Ученици требињске основне школе „Свети Василије Острошки“ посјетили су Народну библиотеку поводом Свјетског дана читања бајки.

Сви народи свијета имају своје бајке. А ми смо, сви заједно кроз креативну радионицу одржану у библиотеци, написали сопствену. Добро се забављајући, користећи претходно знање и ослобођену машту, писали смо, брисали, смијали се и уживали.

Користећи задане ријечи и дијелове реченица, смишљали смо ликове, догађаје, заплете и расплете и све склопили у једну причу. Као и све друге бајке, и наша има срећан крај.

Свјетски дан читања бајки обиљежава се 26. фебруара широм свијета. Овај незванични празник смишљен је са идејом да се одрасли подстакну да са дјецом читају и причају бајке.

Бајке омогућавају дјетету да развија машту слушајући о различитим личностима, далеким просторима и чудноватим догађајима, а што је још важније – упознају дјецу са особинама описаних ликова, са њиховим међусобним односима и посљедицама  њихових дјела. На тај начин, слушајући о јунацима из бајки, дјеца уче многе важне животне лекције.

Данашњу посјету малишани су искористили и да  се по први пут упишу у библиотеку и изаберу књигу по жељи.

Хвала другарима из Горице што су посјетили библиотеку и на диван начин обиљежили овај дан.