У требињској библиотеци промовисана књига “Јесења гозба са вилом Босиљчицом”

У Народној библиотеци Требиње вечерас је промовисана књига “Јесења гозба са вилом Босиљчицом” Жељане Радојичић Лукић из Београда која је лидер образовања у региону западног Балкана, а 2017. године изабрана је међу 50 најбољих наставника на свијету.

Аутор на бајковит начин промовише истинске вриједности и врлине људи, те повезује троугао дијете-родитељ-учитељ.

Лукићева је пред промоцију рекла новинарима да је у овој књизи мјешавина бајковитих прича, најљепших људских врлина и изазова.

Лукућева је рекла да свака од тих бајковитих прича има једну врлину, а циљ је био да фаворизујемо врлине у односу на мане, те нагласила да дјеца треба да одрастају на врлинама и да желе да имају врлине као што су радозналост, искреност и поштење.

“Осим тих врлина и бајки, ту су и изазови који се састоје из три нивоа. Први је ако дијете чита само књигу онда је то изазов за њега. Други је, ако дијете чита књигу са својим родитељима онда је то породични изазов, гдје се може окупити више породица које се друже. Трећи ниво је изазов за учионице, гдје учитељи са својим ученицима стварају сретно окружење. Тако реализују сретно учење, а на тај начин своје учионице и школе представљају као срећне”, рекла је Радојичић Лукић.

У програму су учествовали и ученици требињских основних школа.

Књига “Јесења гозба са вилом Босиљчицом” вечерас ће бити промовисана и у Народној библиотеци “Владимир Гаћиновић” у Билећи.

Извор: СРНА