У требињској библиотеци представљена књига „Удахнуто дјетињство“ Снежане А. Топаловић

У Народној библиотеци у Требињу вечерас је представљена књига „Удахнуто дјетињство“, аутора Снежане А. Топаловић из Сарајева, која живи и ствара у Бијељини.

Топаловићева је рекла да збирка прича „Удахнуто дјетињство“ говори о људима из њене прошлости, њој блиским, о њиховим судбинама које су, како је рекла, врло често и трагичне.

„Мени је посебно драго што сам у Требињу. Херцеговину носим у души. Први дио књиге су „Сјећања, док је други дио књиге „Неко ново вријеме“. Такође, послије Бијељине гдје живим и имам највише „пратилаца“, одмах након тога је овај простор источне Херцеговине. Већина прича су аутобиографске, а моје писање има само један циљ, да у људима пробуди неку емоцију“, казала је Снежана А. Топаловић.

„У другом дијелу књиге су приче које говоре о наметнутим стандардима, о темпу овог времена  у коме живимо и јуримо за новцем,  а успут заборављамо да се најважније ставри не могу купити“, рекла је Топаловићева.

Књига је изашла у издању зворничке издавачке куће „АСоглас“. 

Снежана Алексић Топаловић рођена је 1980. године у Сарајеву. Живи и ствара у Бијељини. Један је од оснивача Клуба – друштво поштоваоца умјетности, „ДПУ Планета књига“ у том граду. „Удахнуто дјетињство“ је прва збирка прича коју је објавила.

Извор: Радио Требиње