Свјетски дан књиге – Ћурић поклонио Народној библиотеци 80 нових наслова и монографију Града

Градоначелник Мирко Ћурић је поводом Свјетског дана књиге посјетио требињску Народну библиотеку и поклонио 80 нових књига и прву званичну и текстом и фотографијама богато илустровану монографију Требиња, која је недавно изашла из штампе.

Ћурић је током посјете обишао просторије библиотеке те искористио прилику да разговара са библиотекарима и са њима размијени мишљење о изазовима у раду у вријеме пандемије вируса корона.

“Радује ме што сам данас овдје поводом Свјетског дана књиге и ауторских права. Ове књиге су симболичан поклон, а Народна библиотека, као и остале установе културе увијек могу да рачунају на подршку Градске управе”, рекао је Ћурић.
Ћурић је, задовољан стањем у требињској библиотеци, похвалио рад ове установе, која је само у прошлој години, упркос ограничењима пандемије реализовала два велика пројекта – покренула процес дигитализације легата Јована Дучића и одржала неколико врло значајних књижевних промоција, те покренула издавачку дјелатност.

“Посебно ми је драго што сам се у Народној библиотеци увјерио да је ријеч о радној атмосфери и да је примјетан велики број нових квалитетних догађаја у овој установи, које чак ни епидемија и цијела ситуација око вируса корона није успорила”, навео је Ћурић.

Ћурић је казао да је поносан на то што Народна библиотека има више од 2.000 чланова, те што се велика пажња посвећује дјеци, која на тај начин стичу навику читања и редовно посјећују ову установу.

Директор Народне библиотеке Милосава Супић Вуковић захвалила је Ћурићу и Градској управи на вриједним поклонима и подршци коју пружају овој установи.

Она каже да је Град одговорио на сваку иницијативу и захтјев Народне библиотеке и да ова сарадње треба да буде примјер свим локалним заједницама у Републици Српској.