Народна библиотека Требиње Фочацима поклонила више од 100 књига

Народна библиотека Требиње поклонила је више од 100 књига библиотеци Студентског дома у Фочи, а поводом 14. фебруара, Међународног дана даривања књига. Ријеч је о стручној литератури из различитих области, те насловима свјетске књижевности. Новоформирана библиотека ради у оквиру читаонице ЈУ Студентски дом Фоча и на располагању је свим студентима.

„Овим симболичним даром жељели смо помоћи драгим колегама у Фочи али и свим студентима који ће ове књиге користити. У Фочи студира и велики број Требињаца, тако да се нисмо двоумили око тога коме поклонити одабрану литературу. Ми из Народне библиотеке Требиње смо срећни ако и на овај начин можемо бити од користи друштву“, каже директор библиотеке, Милосава Супић Вуковић.

Она је подсјетила да је ова установа тренд поклањања књига покренула још у априлу мјесецу, када због пандемије корона вируса библиотека није радила. Тада је један број књига изложен испред библиотеке и грађани су могли узети књигу без обавезе враћања. С обзиром на то да је тај гест наишао на позитивне реакције корисника, поклањање књига је настављено током цијеле године.

Током прошле године, на овај начин, поклоњено је близу 1000 наслова.