Народна библиотека Требиње Фочацима поклонила више од 100 књига

Народна библиотека Требиње поклонила је више од 100 књига библиотеци Студентског дома у Фочи, а поводом 14. фебруара, Међународног дана даривања књига. Ријеч је о стручној литератури из различитих области, те насловима свјетске књижевности. Новоформирана библиотека ради у оквиру читаонице ЈУ Студентски дом Фоча и на располагању је свим студентима.

„Овим симболичним даром жељели смо помоћи драгим колегама у Фочи али и свим студентима који ће ове књиге користити. У Фочи студира и велики број Требињаца, тако да се нисмо двоумили око тога коме поклонити одабрану литературу. Ми из Народне библиотеке Требиње смо срећни ако и на овај начин можемо бити од користи друштву“, каже директор библиотеке, Милосава Супић Вуковић.

Она је подсјетила да је ова установа тренд поклањања књига покренула још у априлу мјесецу, када због пандемије корона вируса библиотека није радила. Тада је један број књига изложен испред библиотеке и грађани су могли узети књигу без обавезе враћања. С обзиром на то да је тај гест наишао на позитивне реакције корисника, поклањање књига је настављено током цијеле године.

Током прошле године, на овај начин, поклоњено је близу 1000 наслова.

Be the first to comment

Оставите одговор