Библиотека организовала дружење са најактивнијим читаоцима

Народна библиотека Требиње је и ове године организовала дружење са суграђанима који су током протекле године били најактивнији читаоци.

Била је то прилика да се упознају и размијене искуства у пријатној и опуштеној атмосфери, уз поштовање свих епидемиолошких мјера. Иако је велики број наших суграђана у протеклој години  био активан, позвали смо оне који су читали највише и најчешће долазили у библиотеку, а због тренутне епидемиолошке ситуације, неки од њих су били спријечени да дођу.

Библиотека је бесплатном чланарином и пригодним поклонима наградила највјерније читаоце

“Ово је прилика да чујемо жеље наших суграђана, које наслове би вољели да читају, које активности додатне да уведемо. Ми се трудимо да испунимо њихове жеље и надамо се да у томе и успијевамо. Жеља нам је да и у овој години будемо дио живота наших суграђана и свих љубитеља књиге и писане ријечи”, истакла је Милосава Супић Вуковић, директор Народне библиотеке, напомињући  да је и у претходној години ова установа реализовала значајан број активности те увела и бројне новине.

Она је додала да је претходне године набављен велики број нових, актуелних наслова, те најавила да ће већ сљедеће седмице стићи нове књиге.

У библиотеци истичу да је прошле године, и поред отежаних услова за рад, осим књижног фонда, значајно повећан број и корисника и посјета.

Народна библиотека Требиње располаже са  више од  70.000 наслова.