Требињска библиотека покренула издавачку дјелатност

Народна библиотека Требиње покренула је издавачку дјетаност и за кратко вријеме већ издала четири књиге, рекла је Срни директор ове установе Милосава Супић Вуковић.

Она је навела да су се на овај корак одлучили због заинтересованости писаца који су жељели да издавач њихових дјела буде управо ова библиотека.

“Желимо да помогнемо ауторима да изађу из анонимности, да презентују своје стваралаштво и истраживачки рад, али и оним афирмисаним да њихове књиге дођу што брже међу читаоце”, рекла је Вуковићева и додала да је то искорак у раду Народне библиотеке, која постаје и чувар различитих жанрова.

Уредник издавачке дјелатности у Народној библиотеци Требиње Срђан Чабрило навео је да им је задовољство што су препознати као озбиљна и квалитетна установа која може да одговори различитим захтјевима писаца, али и што могу да помогну афирмисању младих аутора.

“У наредном периоду планирамо да издамо репринт Дучићевих рукописа из легата једног од најзначајних српских писаца, који се налази у нашој установи”, навео је Чабрило.

У Народној библиотеци Требиње напомињу да, и упркос пандемији вируса корона, ову годину завршавају врло успјешно, те да су, осим издавачке дјелатности, покренули и низ других новина на задовољство љубитеља писане ријечи и књижни фонд обогатили већим бројем актуелних наслова.

Срна