Увијек на услузи читаоцима: На полицама Народне библиотеке преко 100 нових наслова

Нови  популарни и тражени наслови од данас су на полицама Народне библиотеке Требиње. Ријеч је о преко 100 књига домаћих и страних аутора, који ће сигурно обрадовати наше читаоце.

Приликом набавке нових наслова фокусирали смо се, у највећој мјери, на актуелне ауторе и њихова најновија издања, те ће  љубитељи писане ријечи из нашег града моћи да дођу и до најчитанијих књига из ове и прошле године.  Поред Руждија, Хандкеа, Памука,  ту су и наслови Борхеса и Муракамија, те књижевна остварења  домаћих аутора, међу којима су и Дејан Стојиљковић и његов роман “Дукат за лађара “, те “Златно руно” Борислава Пекића у 7 томова.

Поштујући укус шире читалачке публике, а захваљујући помоћи два предузећа из Требиња, купили смо и дјела из белетристике. Лусинда Рајли, Кејт Мортон, Елена Феранте, Фредрик Бакман тренутно су међу најчитанијим ауторима, а на врху читаности је и неколицина домаћих списатељица – Јелена Бачић Алимпић и Мирјана Бобић Мојсиловић, чији наслови се такође налазе на полицама.

Поред белетристике, међу новитетима је и одређени број књига за дјецу и тинејџере, као и наслови из области историје, модерне психологије, …

Народна библиотека Требиње, иначе, упркос кризи и тешким економским приликама у култури, односно издаваштву, успијева да књижни фонд годишње употпуни и обогати са око 1.000 примјерака и то захваљујући поклонима ресорног министарства, Градске управе Града Требиња, донатора, те из скромних сопствених средстава.