Срећан Дан библиотекара РС: Народна библиотека Требиње организовала дружење са библиотекарима из Херцеговине

Народна библиотека Требиње је, поводом Дана библиотекара Републике Српске, који се обиљежава 9. октобра, организовала радни састанак и дружење са библиотекарима из народних, високошколских и школских библиотека из Источне Херцеговине. Била је то прилика да се присутни упознају са радом ове матичне установе, те размијене мишљења и искуства.

„Сматрамо да је Дан библиотекара добар повод да се укаже на важност књиге и читања као важних сегмената који доприносе образовању, те на значај библиотека као носилаца културе и културних дешавања у свакој средини“, истакла је Милосава Супић Вуковић, директор Народне библиотеке Требиње, честитајући празник свим библиотекарима у Српској.

Библиотекари Славица Мркоња и Срђан Чабрило присутнима су презентовали добру праксу и резултате у раду Народне библиотеке, предности кориштења „Cobbis.net“ програма, те начин уноса и обраде серијских публикација.

Народна библиотека Требиње константно ради на повећању књижног фонда, али и побољшању услуга корисницима. Све старосне групе читалаца су обухваћене неком од услуга које ова установа нуди. Поред курсева енглеског језика и информатике за дјецу и одрасле, Народна библиотека је организовала и едукативне радионице за дјецу, испоруку књига на кућну адресу за стара и болесна лица, те испоруку књига у Дом пензионера. Зато и не чуди што број уписаних чланова библиотеке сваким даном расте.

Из Народне библиотеке Требиње позивају све заинтересоване који се још увијек нису уписали да то учине 9. или 10. октобра, када је цијена годишње чланарине јефтинија за 50%.