Амбасадор САД посјетио Народну библиотеку, најавио наставак подршке локалним идејама

Амбасадор САД-а у БиХ Ерик Нелсон посјетио је данас Народну библиотеку Требиње.

Циљ његове посјете Херцеговини је да обилази пројекте Ју-Ес-Ејда.

„Дуго сам желио да дођем овдје у Народну библиотеку. У оквиру пројекта ‘Снага локалног’ овој културној установи помогли смо грантом од 15 хиљада марака. Ми смо жељели видјети и научити како можемо помоћи локалним партнерима и ово је, уствари, био пробни период.  С обзиром на то да се показао као дјелотворан – покрећемо проширење овог пројекта са износом од пет милиона марака да би локалне идеје у БиХ имале подршку“, казао је амбасадор Нелсон.

Милосава Супић Вуковић, директор Народне библиотеке, захвалила се амбасадору што прати рад ове културне установе и подсјетила шта је то захваљујући овом пројекту урађено.

„Захваљујући средствима америчке агенције за међународни развој Ју-Ес-Ејд , преко пројекта ‘Снага локалног’ коју је провео Институт за младе ‘Култ’, ми смо успјели да употпуности промјенимо ентеријер наше културне установе. Старе полице смо замијенили новим, један издвојен празан простор употпунили новим полицама, легат Јована Дучића опремили ветринама у који смо смјестили старе и нове књиге. Спасили смо велики број књига од пропадања и успјели да их боље складиштимо“, каже директор Народне библиотеке и додаје да се нада да ће се сарадња наставити кроз сличне пројекте.