Изложба слика и промоција збирке пјесама Рајне Kруљ

У Народној библиотеци Требиње данас ће бити отворена изложба „И сам си песма“ и промоција збирке пјесама аутора Рајне Kруљ.

Почетак је у 20 часова у просторијама библиотеке.

Рајна Kруљ је студирала медицину и књижевност, а 1999. године дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду, одсјек сликарство, у класи професора Халила Тиквеше и професора Јована И. Ракиџића.

Добитник је награде „Миливој Николајевић“ за цртеж-студију и за најбољи остварени успјех на првој години студија. Излагала је више пута самостално у земљи и иностранству као и на значајним колективним изложбама. Бави се перформансом, те се тако на сајму Арт-Еxпо 2004. године у Новом Саду представила радом „Људи – икона Божја“.

Њен краткометражни експериментални филм „Ноћ светла, светла као дан“ приказан је 2003. године на 50. Фестивалу југословенског документарног и краткометражног филма. Учесник је бројних умјетничких колонија. Њене слике се налазе у приватним колекцијама у земљи и иностранству (Рим, Москва, Перт, Њујорк, Букурешт…). Својим радовима учествовала је у пратећем ђелу програма Међународног фестивала игре 2014. године у Народном позоришту у Београду.

Живи и ради у Зрењанину.