Успјешно реализован пројекат „Снага локалног“: Народна библиотека у новом руху

У оквиру пројекта „Снага локалног“, који проводи Институт за развој младих „Култ“ у сарадњи са Ју-Ес-Еидом у БиХ,  у Народној библиотеци Требиње је промијењен ентеријер, замијењене су полице у позајмном, дјечијем и завичајном одјељењу, а нове изложбене витрине добио је и легат Јована Дучића и хол библиотеке.

Вриједност пројекта је 15 хиљада КМ.

Директорка требињске библиотеке Милосава Супић Вуковић је навела да је установа на овај начин добила већи простор за књиге, а и читаоци и библиотекари лакше се сналазе приликом тражења жељеног наслова.

Алдин Алић из Института за развој младих „Култ“ је рекао да је циљ пројекта „Снага локалног“ препознавање проблема у локалним заједницама и увезивање локалних актера у искориштавању ресурса општина и градова.

„Подржавамо људе из локалних заједница који имају идеју и треба им мања финансијска или савјетодавна подршка, како би те идеје претворили у дјела, а од тога имала користи цијела локална заједница“, навео је он.


У оквиру пилот пројекта „Снага локалног“ , који се у БиХ проводи у сарадњи са Ју-Ес Еидом у 32 локалне заједнице, у Требињу су раније постављене и канте за отпатке.