Књижевно вече Марка Шелића Марчела у Народној библиотеци

Народна библиотека Требиње вечерас је организовала књижевно вече Марка Шелића Марчела, популарног музичара, књижевника и колумнисте из Београда. Читаоница у библиотеци је била пуна до посљедњег мјеста, а сви су одушевљено слушали овог младог умјетника који је до сада, поред пет студијских албума, објавио и три романа, збирку кратких прича и есеја, а и бројне колумне и стрип илустрације.

„Моје књижевне вечери служе за разбијање предрасуда о књижевним вечерима. Да не буде досадно, већ да се укључи жива реч, да људи питају, да кроз занимљив начин продремо у то шта пишемо“, каже он.

Марчело каже да је тип преправљаца, да увијек изнова и изнова увиђа грешке стварајући и да колико има написаних ријечи толико има и бачених.

„Али треба знати када је граница, када више нема смисла исправљати. Ја волим да читам и волим да стварам. Има дела која припадају децијој књижевности а у мени се и наново их читам као што је „Мали принц“. Kаже се када нешто ново читате, украли сте време нечем новом. Али то нису иста читања јер нисмо исти ми у средњој, основној када читамо о сада када смо одрасли“, прича Марчело који је професор српског језика и књижевности. Kаже да се највише од ђеце може науцити и да би волио да ради професорски посао али му вријеме не дозвољава.

„Kлинци верују да свет може бити боље место и то тако треба“, закључује он.

С.П.