Народна библиотека Требиње почела је са електронском позајмицом књига

Народна библиотека Требиње почела је са електронском позајмицом књига што ће корисницима омогућити да лакше, брже и једноставније  дођу до жељене литературе.

Преласком на електронску позајмицу корисници ће  једним кликом на својим рачунарима, у сваком тренутку имати увид у библиотечки фонд библиотеке, да ли се жељена књига налази у фонду, да ли је на располагању и, уколико није, када ће бити доступна, а имаће и могућност резервације.

Корисници ће бити  благовремено информисани  о истеку позајмице, а  моћи ће и да је продуже.

Старе чланске карте биће замијењене новим  електронским библиотечким картама.

На овај начин биће олакшано и библиотекарима, јер више неће бити  картица књига, картица читаоца, уписивања датума узимања, враћања, потписивања.

Довољно је да корисник са собом понесе чланску картицу и да изабере књиге.

Народна библиотека је купила неопходну опрему  за електронску позајмицу тако да су се стекли сви услови за нови начин рада у библиотеци.

Народна библиотека Требиње је међу првим у Републици Српској која је почела са електронском позајмицом књига.

Са уносом књига у каталог почело се у 2015. години и већ је унесен скоро читав фонд.

Сви подаци о књижном фонду Народне библиотеке корисници могу пронаћи на сајту bibliotekatrebinje.org а преко сајта могу доћи до каталога.

Прво идете на наш сајт bibliotekatrebinje.org и изаберете каталог
Затим вам се отвори страница за претраживање гдје изаберете нашу библиотеку. Можете је изабрати укуцавањем у поље Библиотека – Народна библиотека Требиње или скраћено НБТ. У горњем пољу укуцате појам који вас интересује
Ово су резултати нашег претраживања за појам „На Дрини ћуприја“. Са десне стране видите зелене квадратиће да је грађа слободна за пзајмљивање

Be the first to comment

Оставите одговор