Народна библиотека Требиње почела је са електронском позајмицом књига

Народна библиотека Требиње почела је са електронском позајмицом књига што ће корисницима омогућити да лакше, брже и једноставније  дођу до жељене литературе.

Преласком на електронску позајмицу корисници ће  једним кликом на својим рачунарима, у сваком тренутку имати увид у библиотечки фонд библиотеке, да ли се жељена књига налази у фонду, да ли је на располагању и, уколико није, када ће бити доступна, а имаће и могућност резервације.

Корисници ће бити  благовремено информисани  о истеку позајмице, а  моћи ће и да је продуже.

Старе чланске карте биће замијењене новим  електронским библиотечким картама.

На овај начин биће олакшано и библиотекарима, јер више неће бити  картица књига, картица читаоца, уписивања датума узимања, враћања, потписивања.

Довољно је да корисник са собом понесе чланску картицу и да изабере књиге.

Народна библиотека је купила неопходну опрему  за електронску позајмицу тако да су се стекли сви услови за нови начин рада у библиотеци.

Народна библиотека Требиње је међу првим у Републици Српској која је почела са електронском позајмицом књига.

Са уносом књига у каталог почело се у 2015. години и већ је унесен скоро читав фонд.

Сви подаци о књижном фонду Народне библиотеке корисници могу пронаћи на сајту bibliotekatrebinje.org а преко сајта могу доћи до каталога.

Прво идете на наш сајт bibliotekatrebinje.org и изаберете каталог
Затим вам се отвори страница за претраживање гдје изаберете нашу библиотеку. Можете је изабрати укуцавањем у поље Библиотека – Народна библиотека Требиње или скраћено НБТ. У горњем пољу укуцате појам који вас интересује
Ово су резултати нашег претраживања за појам „На Дрини ћуприја“. Са десне стране видите зелене квадратиће да је грађа слободна за пзајмљивање