НАРОДНА БИБЛИОТЕKА ТРЕБИЊЕ: По први пут организовано дружење са најактивнијим члановима

Народна библиотека Требиње организовала је први пут дружење са најактивнијим члановима, који су на поклон добили књигу и бесплатно годишње учлањење.

Директор Народне библиотеке Милосава Супић Вуковић рекла је синоћ да је задовољна што су се читаоци одазвали њиховом позиву и што су имали прилику да размијене мишљења.

„На овај начин жељели смо да се захвалимо нашим највјернијим читаоцима на сарадњи и популаризацији књиге и читања. Веома смо поносни што књига и даље заузима важно мјесто у животу наших суграђана без обзира на развој технологије и компјутеризацију“, рекла је Вуковићева и додала да ће библиотека и убудуће слиједити жеље својих читалаца када је у питању набавка нових и популарних наслова.

Библиотекар Јелена Ружић рекла је да су на овај начин жељели да се упознају са својим читаоцима и да чују и њихове сугестије.

„Циљ нам је да наши чланови буду задовољни. Зато константно набављамо нешто ново, а Библиотека тренутно има 70.000 наслова“, рекла је Ружићева.

Дугогодишњи члан Народне библиотеке Предраг Јокановић рекао је да је ово први пут да су га позвали из Библиотеке и тако на симболичан начин указали да цијене оне који их редовно посјећују.

„Примијетио сам да се у посљедње вријеме у Библиотеци заиста труде да повећају фонд књига“, рекао је Јокановић.

Љиљана Kраљевић је рекла да је врло пријатно изненађена дружењем које је организовано.

„Моји утисци о Библиотеци веома су позитивни. Однос свих запослених према читаоцима веома је пријатан. Уз то су сусретљиви и љубазни, што је веома важно“, рекла је Kраљевићева.