Народна библиотека Требиње: Ненад Милкић представио своја дјела

У требињској Народној библиотеци вечерас је одржано књижевно вече Ненада Милкића, једног од најчитанијих писаца данашњице који је представио своја дјела, са нагласком на роман „Kости“ посвећен Србима страдалим у Сарајеву у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Милкић је истакао да је роман „Kости“, у коме се осврнуо на ратна дешавања у Сарајеву, писан за Србе из Србије који не знају дешавања у БиХ.

„Борим се против заборава и ријеч је о томе да се заувијек прекине та прича да је била опсада града“, рекао је Милкић.

Он каже да је препознатљив по томе што пише родољубиву књижевност, осврће се на савремене догађаје из најближе историје, пише о страдању српског народа, те истиче да људи воле то да читају, јер добијају нешто што је опипљиво, о чему немају много прилике да читају у медијима и у књижевности.

Директор Народне библиотеке у Требињу Милосава Супић Вуковић рекла је новинарима да је Милкић писац чија су дјела веома тражена у требињској Библиотеци, те да је ово прилика да корисници у директном контакту сазнају оно што их интересује.

„Мислим да би млађе генерације требало да прочитају ове књиге, да се упознају са тим временом и јунацима тог времена и сачувају успомену на њих. Милкић пише о осјетљивим темама, које се тичу рата, Kрајине, бивших простора Југославије, НАТО бомбардовања и све то чува од заборава“, рекла је Вуковићева.

Милкић је правник, пјесник и књижевник, члан је Удружења књижевника Републике Српске и Србије. До сада је објавио седам романа и двије збирке поезије.

Извор: Радио Требиње