„Чудесни печурак“ је стварно чудесан: Уплаћена средства у хуманитарне сврхе

„Чудесни печурак“, само 10 дана након што је „оживио“ и почео да се дружи са својим читаоцима, показао је да је стварно чаробан.

Ауторка ове дивне и топле људске приче преточене у сликовницу, Дубравка Вујиновић инспирацију је пронашла и књигу посветила својој кћерки Марини и свим чудесним другарима који су попут Марине. Дугогодишњи  Дубравкин волонтерски и хуманитарни рад, сад је добио још једну димензију. Како је на промоцији у Народној библиотеци Требиње најављено, дио прихода од продаје ове књиге намијењен је онима којима је најпотребније.

И како то у животу увијек бива и како ништа није случајно, а све може постати чаробно уколико имамо жељу, први новац у хуманитарне сврхе је већ уплаћен једном дивном дјечаку који у овом тренутку треба нашу помоћ и подршку. То су препознали и наставници и ученици  у Основној школи „Свети Василије Острошки и Тврдошки“ коју дјечак похађа, а обзиром да је и сама Марина била ђак те школе, одлука није била тешка.

Дјечаку желимо брз опоравак а „Чудесном печурку“ да се што више чита и настави своју мисију.

 „Чудесни печурак“, ауторке Дубравке Вујиновић је уврштен у 15 најбољих прича на регионалном конкурсу за најбоље бајке и басне у оквиру пројекта „Образовање кроз игру“.

Издавач ове богато илустроване књиге за дјецу је Народна библиотека Требиње.