Промовисан „Чудесни печурак“ – илустрована књига за дјецу са снажном поруком

  У Народној библиотеци Требиње вечерас је представљена књига за дјецу „Чудесни печурак“, аутора Дубравке Вујиновић.

  „Чудесни печурак“ је уврштен међу 15 најбољих прича на регионалном конкурсу за најбоље бајке и басне, пројекта „Образовање кроз игру“, а ова богато илустрована прича носи снажне поруке које не остављају равнодушним ни дјецу ни одрасле.

  „Инспирација су ми увијек дјеца, а конкретно за ову књигу инспирисала ме кћерка са потешкоћама у развоју. Књига се односи на ту врсту посебности, да нисмо сви исти али то не значи да је неко лош, већ једноставно другачији. Печурак је неко ко је дјеловао да је другачији, а на крају је направио велико чудо које је створило нове животе. Порука књиге је да требамо чинити добра дјела и помагати једни другима“, рекла је аутор књиге Дубравка Вујиновић.

  Илустрације је радила Ана Вејин Бејат, која је, како каже, била инспирисана дјечијим цртежом.

  „Чим сам прочитала причу, већ сам у глави ‘видјела’ како ће изгледати ликови. Нисам хтјела да илустрације буду дигиталне, већ сам све радила ручно и онда бих те дијелове скенирала и спајала. На крају сам добила једну лијепу ликовну форму, која ће, надам се, бити пријатна и дјечијем и одраслом оку“, каже Вејин Бејат.

  Поред аутора књиге Дубравке Вујиновић и илустратора Ане Вејин Бејат, на промоцији су учествовали модератори Јефимија От и Дарко Куртовић.

  Издавач „Чудесног печурка“ је Народна библиотека Требиње.

  Радио Требиње