У Народној библиотеци Требиње промовисана књига „То ти кажем” др Драгана Ковача

У Народној библиотеци Требиње синоћ је одржана промоција књиге „То ти кажем” др Драгана Ковача.

Ријеч је о збирци приповиједака, чији је издавач Народна библиотека Требиње и која је јубиларно 10. по реду дјело овог вишеструко награђиваног писца.

Ковач каже да се у књизи налази укупно 8 прича, од који су 7 кратке приче, док она под називом „Рођени милионер“ заузима дупло више простора од осталих.“

Ради се о новелама и већина њих је медицинске провијенције. Иначе форсирам своју причу са приповјеткама, које имају обрт, који се можда деси у задњој реченици и мислим да то читаоци лијепо прихватају, а опет појављује се увијек неки доктор К, који можда јесам ја или нисам, па онда и то ствара једну врсту загонетности“, рекао је Ковач.

Милосава Супић Вуковић, директор Народне библиотеке Требиње је истакла да је ово вече посебно и да им је част што су добили повјерење да организују промоцију књиге др Ковача.„Његово књижевно дјело плијени пажњу љубитеља писане ријечи, изазива коментаре, али и отвара бројне дискусије. Посебно нам је задовољство је јер наша установа издавач ове десете књиге, али и једанаесте коју је др Ковач упоредо написао“, навела је Супић Вуковић.

Др Ковач је члан Удружења књижевника Републике Српске и Удружења књижевника Србије. Добитник је бројних награда и признања, а најновија је награда за богат стваралачки опус – „Павле Марковић Адамов“, коју додјељује Културни центар „Карловачка уметничка радионица“.До сад је објавио романе „Дневник несна“, „Писмо папи“, „Погажени тестамент“, „Исповијест доктора Рунда“, „Убиство требињског фотографа“, „То сам ја“, збирке приповиједака „Изложба клиничких слика“, „Епитаф“, „Преписане приче“, „Кафа под платанима“ – збирка сабраних приповиједака, „То ти кажем“, те „Драме“.

Промоција књиге др Драгана Ковача организована је у оквиру манифестације „Требињско културно љето“.