У препуној башти библиотеке промовисан роман “Сазвежђе свитаца” Мирјане Бобић Мојсиловић

У препуној башти Народне библиотеке Требиње промовисан је нови роман Мирјане Бобић Мојсиловић “Сазвежђе свитаца”.

Ауторка каже да је јако срећна што се опет дружи са требињском публиком.

„Обожавам Требиње и имам овдје дивну публику“, истакла је Бобић Мојсиловић.

Ново прозно остварење познатог аутора је прича о искупљењу и људима које може спасти једино љубав.

Животне приче шесторо јунака овог романа испреплешће се и заувијек промијенити за седамдесет два судбоносна сата. Приморани да погледају животу у очи, мораће или да га пригрле или да заувијек остану осујећени у својим тежњама.

„Моје јунаке мучи савремена болест – епидемија усамљености. Људи различитих биографија мисле да то може да се надомјести са успјехом на друштвеним мрежама, новцем, наградама… а све њих повезује један мали обични човјек Киза ђубретар који воли да чита књиге. Сви моји романи то је прича о књигама – читању. Мој Киза је спашавао свој живот читањем. Ликови у мојим књигама, који на вријеме схвате гдје су грешили, добијају право на нови циклус судбине“, рекла је Бобић Мојсиловић.

Милосава Супић Вуковић, директор Народне библиотеке Требиње каже да ова установа и овога љета у оквиру манифестације „Требињско културно љето“ окупља најеминентније књижевнике и који су најчитанији у њиховој установи.

„Међу њима је наравно наша пријатељица Мирјана Бобић Мојсиловић. Требињска библиотека међу првима, посљедњих година, промовише њене новије књиге. Мирјана је не само пријатељ наше установе, већ и цијелог града. Наши корисници су препознали њен рад и зато је међу најчитанијим писцима у нашој библиотеци“, навла је Супић Вуковић.

Мирјана Бобић Мојсиловић до сада је објавила 12 романа, збирку кратких прича и књигу поезије, за које је, у неколико наврата, добила награду „Златни бестселер“.

За свој богати прозни опус добитник је и „Златне значке“ Kултурно-просвјетне заједнице Србије.

Новинарством се бави од 1979. године, а тренутно је колумниста у „Вечерњим новостима“. Аутор је шест позоришних комада, а до сада је имала и неколико самосталних изложби слика.

Пише: Радио Требиње