У суботу књижевно вече Гордане Малетић

Поводом Свјетског дана књиге и ауторских права, ЈУ Народна библиотека  и Српско удружење „Ћирилица“ Требиње у суботу, 22. априла организују књижевно вече Гордане Малетић.

Гордана Малетић рођена је у Београду 1952. године. Дипломирала је на Филолошком факултету у Београду на групи за југословенску и општу књижевност. Пише за дјецу од 1982. и објавила је преко тридесет књига.

Бави се и превођењем а приредила је више антологија прозе и поезије за дјецу.
Добитница је бројних признања: Награда Змајевих дечјих игара Раде Обреновић за најбољи дјечји роман у 2000. за књигу „Витезови мачјег срца“, награда Организације „Пријатељи деце Београда“ 1998. за најсмјешнију причу, („Избор за најбољу тетку“) и Доситејево перо, награда дјечјег жирија за романе: „На обали реке Бронго“, „Витезови мачјег срца“, „Крађа винчанске фигурице“ и „Тесла – српски геније“. Добила је и Награду Академије Иво Андрић за допринос књижевности за дјецу 2013., те Награду Змајевих дечјих игара за изузетан допринос савременом изразу у књижевности за дјецу 2015.

Као уредник у издавачким кућама Књиготека и и Евро-Ђунти, приредила је велики број књига за дјецу и одрасле. Са др Миодрагом Матицким уређује часопис „Даница за младе“ Вукове задужбине.

Књижевно вече ће се одржати у просторијама библиотеке са почетком у 18.30 часова.