У издању Народне библиотеке Требиње из штампе је изашла нова књига др Драгана Ковача „То ти кажем“

Из штампе је на Савиндан изашла нова књига др Драгана Ковача под називом „То ти кажем“.

Ради се о збирци приповиједака, чији је издавач Народна библиотека Требиње, која ће ускоро организовати и промоцију.

Ово је ауторова десета књига, а може се купити на штанду под платанима.

Драган Ковач је рођен је 1956. године у Коњицу. Основну школу и гимназију похађао је у Требињу. Медицински факултет, специјализацију из ургентне медицине и постдипломске студије из кардиологије завршио је у Сарајеву, гдје је 1989. године магистрирао на тему: „Спасоносна примјена адреналина у ургентним случајевима“. На Медицинском факултету у Београду докторирао је 1990. године на тему: „Кардиопулмонално-церебрална реанимација у прехоспиталним условима као важан фактор преживљавања“.

Оснивач је модерне Службе хитне медицинске помоћи у Требињу и Подгорици. Директор Дома здравља у Требињу био је у два наврата, а обављао је и функцију декана Академије ликовних умјетности у Требињу. У земљи и иностранству објавио је више од 30 стручних радова.

Коаутор је два универзитетска уџбеника за студенте ликовних академија. У пензији је од априла 2021. Живи у Требињу.

Прозу пише од 2013. године. Члан је Удружења књижевника Републике Српске и Удружења књижевника Србије.

До сада је написао: „Дневник несна“ (роман), „Писмо папи“ (роман), „Погажени тестамент“ (роман), „Исповијест доктора Рунда“ (роман), „Убиство требињског фотографа“ (роман), „Изложба клиничких слика“ (збирка приповиједака), „Епитаф“ (збирка приповиједака), „Преписане приче“ (збирка приповиједака), „Кафа под платанима“ (збирка сабраних приповиједака), „Анатомско цртање И“ (универзитетски уџбеник), „Анатомско цртање ИИ“ (универзитетски уџбеник).