Промоција књиге „Завичај сунца“ Ненада Јера Раденковића

Народна библиотека Требиње организује у четвртак, 19. јануара у 18 часова промоцију књиге „Завичај сунца“, аутора Ненада Јера Раденковића, пјесника са Косова и Метохије. Поред промоције у библиотеци, у сарадњи са РТД „Swisslion“ Требиње организује се још једна промоција, у суботу у Граду сунца (Етно село) са почетком у 20 часова.

„Братска љубав и гостопримство које ме је дочекало сваки пут када сам био у Требињу, изазвало је у мени жељу да се одужим и захвалим на једини и најбољи начин на који ја умем. Зато сам са задовољством и великим емотивним набојем писао песму по песму, желећи да све своје доживљаје преточим у стихове. Тај морални дуг сам склопио међу корице ове књиге, у којој су манастири, споменици, река, мостови, град, Леутар, платани и мени драги људи…

Кад год будем могао долазићу у овај град и у Херцеговину, јер одавно себе доживљавам као биће овог простора, а када ме више не буде било, нека ове песме буду сведочанство да сам овде радо долазио и с’ љубављу оставио део себе испод овог сунца, међу овим голим стенама.

Чујем, поруку хука Леутарских врхова

Требиње је родом са Косова…“

Овако је о својој књизи коју представљамо написао аутор Ненад Јеро Раденковић.

Ненад Раденковић Јеро рођен је 17. децембра 1966. у Грабовцу, Општина Звечан. Гимназију је завршио у Косовској Митровици 1985. Дипломирао је на Академији ликовних умјетности у Приштини.

Написао је књигу пјесама: „Поворка на туђим ногама” (Нови свет, 1995),  Исконија”, „Поетика лелека”, „Земљани петао”  и „Црне креде”, „Одвикавање од господа”. У припреми је књига „Кратке приче са Кошара”. Написао је значајна дјела за хорове и пјевачке етно групе. Пише приказе, есеје, и књижевну критику. Његова поезија је преведена на руски, шпански, румунски, македонски и француски језик.

Са породицом живи на Косову и Метохији.

Промоција књиге ће се одржати у четвртак 19. јануара у просторијама Народне библиотеке са почетком у 18 часова.

Друга промоција књиге ће се одржати у Граду сунца (Етно село)  у суботу 21. јануара са почетком у 20 часова.