У Народној библиотеци промовисана књига „Карпов у Дучићевом граду“

  У Народној библиотеци Требиње одржана је промоција књиге „Карпов у Дучићевом граду“ аутора Милана Драшка, велемајстора и вишеструког првака Југославије у шаху.

  Драшко каже да је ријеч је о путописно-шаховској књизи која има 24 поглавља, а обухвата између осталог путописе из Италије и Париза.

  „Најљепши текст је ‘Сан’, а најдуховитији је о ‘Владимиру Kозомари’, чувеном шаховском новинару, од кога нико није писао тако духовите извјештаје са шаховских турнира. Цијела књига укомпонована је са поезијом, постоје руске теме, али и романсе“, навео је Драшко.

  Он је истакао да је долазак Анаталија Kарпова шаховског велемајстора у Требиње у септембру 2020. године била велика част.

  „Морам да подсјетим да је Велимир Реметић, шаховски ентузијаста који је покренуо кадетски шах у цијелој Херцеговини, најзаслужнији за долазак Kарпова у Требиње“, рекао је Драшко.

  Драшко је написао је и путописно-шаховску књигу „Путујући са фигурама“, издату 2016. године, за коју каже да је веома добро прихваћена у региону, те најавио и наставак ове књиге.

  У оквиру промоције вечерас је приказан и видео-запис новинара Небојше Kолака „Kарпов у Дучићевом граду“, а о књизи је говорио и рецензент Kоча Говедарица.