Народној библиотеци уручен вриједан поклон

Библиотека Матице Српске поклонила је Народној библиотеци Требиње већи број књига из сопственог издања. Ријеч је о Изабраним дјелима академика Милорада Екмечића, Изабраним дјелима академика Дејана Медаковића, Изабраним дјелима академика Василија Ђ. Крестића, Рјечнику Матице српске- издање на ијекавици, те новом колу Библиотеке „10 векова српске књижевности“.

Поклон Народној библиотеци уручио је господин Селимир Радуловић, управник библиотеке Матице српске.

„Обично се каже да живимо у времену нових комуникационо- информационих технологија и да је дошао крај књиге, да ће у будућности постојати само дигиталне библиотеке и да библиотеке неће постојати више као традиционална књигохранилишта. Ја припадам мањем броју илузиониста који сматрају да је књига кључ од наше српске куће, односно кључ од сваке нормалне европске куће. Зато је мој задатак да у име Библиотеке Матице српске разносим тај наш кључ. И кад год смо у овим крајевима, ми имамо поклон за библиотеку у Требињу“, рекао је Радуловић приликом уручивања овог вриједног поклона.

 „Захваљујем се Библиотеци, али и цијелој Матици српској на овом поклону. Ријеч је о вриједним дјелима која ће обогатити фонд требињске библиотеке, и на радост читалаца и стручне јавности, бити доступна већ наредних дана“, рекла  је директор Народне библиотеке Требиње, госпођа Милосава Супић Вуковић, истакавши одличну досадашњу сарадњу са овом важном установом културе, те напоменула да ће им врата  библиотеке и легата Јована Дучића бити увијек отворена.