Најбољи наставници бивше Југославије посјетили Народну библиотеку Требиње

У Требињу се од 20. до 23. октобра ове године одржала 5. регионална конференција „Свијет образовања брише границе“ у организацији Асоцијације најбољих наставника бивше Југославије (ANN EX YU). Конференција је окупила око 200 професионалаца, иновативних и посвећених лидера из области одгоја и образовања из држава са простора бивше Југославије.

Том приликом учесници конференције су посјетили нашу установу у којој су се упознали са радом библиотеке. Посебан акценат смо дали на посјети нашег легата, гдје су посјетиоци имали прилику да науче нешто ново о животу и поезији пјесника Јована Дучића.

Учесници конференције нису крили одушевљење Дучићевим легатом и библиотеком у цјелини, те обећали да ће опет посјетити нашу установу.

Асоцијације најбољих наставника бивше Југославије уручила је Захвалницу нашој установи за несебичну помоћ и подршку у афирмацији наставничке професије у земљама са простора бивше Југославије.

Асоцијација је директору  Народне библиотеке Милосави Супић Вуковић  додијелила титулу Амбасадор образовања и наставничке професије.