Потписан протокол о сарадњи библиотека из Требиња и Ваљева

Представници Јавне установе Народна библиотека Требиње и Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“ из Ваљева данас су потписали Протокол о сарадњи.

“Цијенећи значај заједничког дјеловања у области културе и образовања на развој библиотечко-информационе дјелатности, ове двије библиотеке убудуће ће јачати сарадњу између двије установе у областима заједничког интересовања који је препознат, а нарочито у области културе, образовања, цјеложивотног учења, популаризације књиге и читања, издаваштва и промоције високих умјетничких домета”, рекла је директор Народне библиотеке Требиње Милосава Супић Вуковић.

Изражавајући задовољство поводом потписивања протокола о сарадњи, директор Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“ Ваљево Виолета Милошевић нагласила је да ће овај протокол бити први корак о даљем културном повезивању два значајна центра културе српских простора.

Уочи свечаности потписивања протокола отворена је изложба Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић” Ваљево „Слике града 365“ које представљају документарно сведочанство о догађајима и људима који су обиљежили 2021. годину, уз намјеру да сачувају садашњост фото биљешкама људи, догађаја, архитектуре и локалитета из Ваљева и околине.