У Требињу дводневни скуп библиотекара

У Требињу је данас почео дводневни скуп библиотекара из БиХ, Србије и Црне Горе под називом „Фондови изградња и видљивост – улога нове генерације библиотекара у развоју библиотекарства“.

„Циљ овог скупа је, између осталог, да се афирмишу млади библиотекари да надограђују знање и уче стално“, казала је Стојка Мијатовић, предсједник Друштва библиотекара Републике Српске.

Она је додала да у библиотекарству има увијек проблема, а да библиотекари настоје да сачувају традиционално библиотекарство иако ни у виртуалном нема ништа лоше.

„Али не треба узимати само информације са интернета, треба их надограђивати и утврђивати преко књига, али и преко оваквих семинара који служе за размјену знања и информација уживо“, додала је Мијатовић.

На састанку се библиотекарима обратио и Владимир Пиштало, управник Народне библиотеке Србије који је истакао да је виртуелно библиотекарство данас и проблем и шанса.

„У вријеме пандемије корона вируса, корисници библиотеке су посјећивали библиотеку виртуелно. Имали су могућност да читају упркос забрани кретања“, казао је Пиштало.

Дводневни скуп се одржава у организацији Друштва библиотекара Републике Српске и Народне библиотеке Требиње.

Извор: Радио Требиње