Требињска библиотека поклонила књиге и дидактичким материјал најактивнијим учесницима кампање „Читајмо заједно“

Народна библиотека Требиње поклонила је већи број нових књига и дидактички материјал најактивнијим учесницима кампање „Читајмо заједно“ коју спроводи Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Вриједност донације је око 2.000 КМ, а уручена је Удружењу „Сунце нам је заједничко“, дјечијем вртићу „Наша радост“, те основним школама „Јован Јовановић Змај“ и „Вук Караџић“ из Требиња.

Министарство просвјете и културе Републике Српске је новац донирало требињској библиотеци за успјешно реализовану кампању, који је ова културна установа преусмјерила за куповину књига и неопходног другог материјала онима који су током кампање показали највише интересовање за читање и дружење у библиотеци.

„Ово је наш знак пажње и захвалности на активном учешћу у кампањи „Читајмо заједно“, која је оправдала сва очекивања. Вртићу смо поклонили квалитетне, богато илустроване сликовнице, школама лектире, док су чланови Удружења добили дидактички материјал по жељи“, истакла је Милосава Супић Вуковић, директор Народне библиотеке Требиње.

Она се захвалила надлежном Министарству које је препознало рад библиотеке и изабрало ову културну установу за партнера у пројекту, подсјећајући да је кампања била веома успјешна што говори и број учесника и њихове реакције.

Народну библиотеку Требиње, током кампање „Читајмо заједно“, посјетило је близу 250 предшколаца и школараца са подручја града.

Осим организованих долазака у библиотеку, на молбу директора појединих школа, библиотекар је одлазио у те образовне установе, читао дјеци и разговарао о важности читања и посјећивања библиотеке.

У оквиру кампање „Читајмо заједно“ укључилe су се све основне и средње школе, као и библиотеке, кoje су организовале пригодне активности са циљем популаризације читања, књижевности и књижевника, те изградње књижевне публике.

Кампања се спроводи већ пету годину на иницијативу Министарства просвјете и културе Републике Српске.