Књижевно вече Жане Алпезе у Народној библиотеци

У Народној библиотеци одржано је књижевно вече Жане Алпезе на којој су промовисане двије књиге – „Изопачено човјечанство“ и „Преживјети 21. стољеће“.

На писање колумни Жана Алпезе се одлучила јер сваки дан свако од нас пред својим вратима, у породици или било гдје да се изађе на улицу чека једна врста неправде. 

„Обје књиге су добрим дијелом примјер из моје перспективе не само кроз метафизички однос већ и из моје перспективе гдје су укључени људи који су на маргинама друштва. То су особе које су психички болесне, а оне су присиљене да читав живот проведу у ћошку своје собе“, наглашава Алпезе.

Књига „Изопачено човјечанство“ је скуп колумни које је Жана Алпеза писала за државе у регији (Босна и Херцеговина, Хрватска и Србија) у задњих годину дана.

Ријеч је о психологији, филозофији, проблемима лажи, патологије, лицемјерства и безнађа у свакодневном животу из перспективе аутора.

Будући да пише за државе у регији каже да су људи што се тиче психологије слични и оно што се ради у Београду и Загребу, ради се и у Сарајеву и Бањалуци.

За књигу „Преживјети 21. стољеће“ ауторка говори да је човјек осиромашио на личном, духовном развоју и да има доста патологије што се тиче човјечанства о чему је причао Владета Јеротић.

У припреми је трећа њена књига „Мајка стуб, човјечанства“.